ניחוח אביב

בצק משי כשר לפסח

אמנם יש עוד שבועיים וחצי, אבל אצלנו בבית ההכנות לפסח כבר בעיצומן. לא, אנחנו עוד לא מנקים (למרות שמסתמן שהשנה לא תהיה לנו ברירה, ארגנו לעצמנו איזה סמי-שיפוץ, עליו כנראה עוד ידובר), אבל בהחלט מספרים, משחקים ולומדים.לפני שנדבר על מה שקורה אצלנו השנה, מוזמנות להציץ ברשימות כל פעילויות פסח שלנו מהשנה שעברה, יש שם אוצרות, מבטיחה.

יעלה חזק בענייני סיפור חייו של משה, אז אנחנו מתעסקים בו הרבה (גם על זה עוד יסופר), אבל בין לבין, התחלנו גם לדבר על חמץ. להפתעתי הרבה, יעלה זכרה את המושג, וזכרה שקמח זה חמץ…אז כשהיא סיימה להשמיד את בצק המשחק שהיה לנו במקרר (ניסוי מרתק על השריה של בצק במים הוביל למותו בטרם עת. למען האמת, הוא החזיק מעמד מיום ההולדת שלה, שזה כמעט חודשיים. לא רע) וביקשה להכין בצק חדש, הצעתי לה להכין בצק משחק לפסח, בלי קמח. היא כמובן, התלהבה מהניסוי. בשנה שעברה הכנו בצק נהדר לפסח, השנה החלטתי ללכת על מתכון אחר:

IMG_20160403_171927

את המתכון הקליל והנהדר הזה מצאתי די מזמן, כאן וחיכיתי לשעת הכושר לממש אותו. הבצק מבוסס על שני חומרים מעניינים-

הראשון, קורנפלור- קודם כל, כשר לפסח לאוכלי קטניות. שנית, חומר מגניב ומופלא למגוון של אפקטים, ניסויים מדעיים ומשחקים תחושתיים. הייתה תקופה שהיינו משתמשים בו המון, ויצא שכבר תקופה לא נגענו בו, אז שמחנו מאוד לשוב ולהיפגש.

השני, מרכך שיער. כן, כן, הישר מהמקלחת. למען האמת, אני כמעט ולא משתמשת במרכך, וכשכן, יש לי מרכך יקר ומפונפן שקיבלתי ליום ההולדת שלי ואין סיכוי שאוותר על טיפה ממנו, אז התקמצנתי, ולכן נדחה המתכון…עד שלגמרי במקרה מצאתי בקבוק מרכך בריח מזעזע שאין לי מושג איך התגלגל לביתנו.

שני המרכיבים מוכנים. אחרי שתי כוסות קורנפלור וכוס אחת של מרכך זה נראה ככה:

IMG_20160403_172214

(איזו יפה הקערה החדשה שלנו ממקסטוק נכון?!). הוספנו עוד קצת קורנפלור (כלומר, בסופו של דבר נצמדנו ממש למתכון, שמציע 2.5 כוסות קורנפלור על כוס מרכך), לשנו היטב וקיבלנו את התוצאה הריחנית הבאה:

IMG_20160403_172630

תנאי התאורה לא היו ממש אידיאליים לצילום, אבל תאמינו לי שהוא יפיפה. לבן הרבה יותר מהבצק הרגיל שלנו, ומרגיש לגמרי אחרת:

IMG_20160403_172705

האפקט הנפלא של הקורנפלור. הוא גמיש, הוא נוזל, הוא מוצק, הוא פלאפי ונעים נעים. ממליצה בחום לבחור מרכך בריח שאוהבים, כי עם כזו כמות של מרכך, הריח בהחלט בהחלט מורגש. מיד בתום ההכנה יעלה ניגשה לעבודה. כמובן שהייתה לה תוכנית, תמיד יש לה תוכנית:

IMG_20160403_173415

כעבור זמן מה התברר לי שהתוכנית היא לחתוך את הבצק לקוביות, לעטוף כל קוביה ולהכניס לשקית הפתעה. פרסים לחלוקה ביום ההולדת של דאדא, האין זה ברור?!

בתום המשחק הכנסנו את הבצק לשקית אטומה והישר למקרר. היום (הכנו את הבצק בראשון אחה"צ) הוצאנו אותו שוב למשחק. הבצק עדיין נעים ופוטוגני:

IMG_20160405_111242.jpg

נדרשת לו תקופת חימום ולישה. עם זאת, האפקטים שלו הרבה פחות מרשימים אחרי זמן המתנה, אז הכי כדאי לנצל אותו מיד אחרי ההכנה.כמובן שזה לא מנע מהילדים להנות ממנו מאוד ולצרף אותו להמשך הרפתקאותינו התחושתיות לקראת פסח:

IMG_20160405_111818

מזהים?! רמז רמז לקראת הקופסה התחושתית הפסחית שלנו, עליה יסופר ברשומה הבאה…

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “ניחוח אביב

תגובה מביאה אהבה! מחשבות, רעיונות, תמונות, בקשות ושאלות יתקבלו בשמחה רבה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s