חול וכחול

בצק חול ובצק ים- ערכות מתנה לקיץ

חודשים מראש התחילו התכנונים. בחבורה של בח"ל התרחש אוסף של אירועים שדרש מפגש מורחב. תאריכים נקבעו והוחלפו, מקומות הוצעו ונפסלו, ובסופו של יום נפל דבר- סופ"ש משותף. 8 זוגות מרחבי הארץ והעולם, 14 ילדים בגילאי חודשיים עד שש. לא פרוייקט קל, בכלל. אני, כהרגלי באירועים כאלו, הדחקתי הכל עד לרגע האחרון, ויום לפני הנסיעה (עליה ידענו בערך חודשיים מראש, כן?!) החלטתי שאי אפשר לבוא בידיים ריקות. בהשראת הבלוגרית הנערצת עליי, שלא לומר ה- roll model שלי, ג'ן, ובהתייעצות עם יעלה, החלטנו להכין ערכות בצק אישיות. בנושא קיץ, כמובן. חיטוט קל ברחבי הפינטרסט שלי הוליד מתכון מופלא לבצק חול. קל לנחש מאיזה בלוג הוא לקוח. כרגיל, מתכון בעברית בסוף הרשומה…אספנו חול (מאתר בנייה שכן, באישור):

IMG_20150611_131313

סיננו את החול היטב במסננת המגניבה והיעילה ביותר שיש, לקבלת חול רך ונקי:

IMG_20150611_131349

העברנו את החול למטבח, חוויה קצת מוזרה, אני מודה:

IMG_20150611_133208

ויחד עם שאר המרכיבים שהיו במקומם הנכון, שפכנו:

IMG_20150611_133222

ועירבבנו, בידיים כמובן (בשלב זה יעלה התנגדה בתוקף להוספת החומרים היבשים. מבחינתה התערבות היבשה הזו היא הפעילות הסנסורית המושלמת):
IMG_20150611_133422

ככה זה נראה בסוף. מושלם:

IMG_20150611_134641

הכנו כמות כפולה של בצק החול הנעים, הרך ובעל האפקט המגניב ביקום הזה. לצד הערימה הענקית של בצק החול, הכנו כמות כפולה נוספת, מבצק המשחק "הרגיל" שלנו, בתוספת צבע כחלחל נהדר. קשה לראות בתמונה, אבל לבצק החול נוספו נצנצים עדינים בצבע זהב, ולבצק "הים" נוספו נצנצים כחולים וכסופים. אפקט משגע:

IMG_20150611_141044

אחרי מסע קניות קצר ב"שדרה" (הרחוב הראשי בעפולה, מעוז הסטוקים והשנקליות) ניגשנו להכנת הערכות. חילקנו כל גוש בצק ל-13 חלקים שווים (החלטנו שלצעירה בחבורה זה עוד קצת מוקדם מידי…). ללא ספק סידור הכדורים במסדר היה החלק החביב על יעלה בכל התהליך:

IMG_20150612_095510

כל כדור נמעך והוכנס לשקית צלופן בדיוק בגודל המתאים:

IMG_20150612_102338

בקופסה מחולקת (שקל לקופסה!) סידרנו לכל ילד זוג בצקים ואביזרים למשחק:

IMG_20150612_104020

כף ומעדר, זוג צדפים (מאוסטרליה!) וחיית ים (ללא ספק החלק הכי קשה להשגה בערכה). יעלה "צילחתה" את הערכות בהשקעה רבה ובהמון אהבה (עוד הוכחה בסוף):

IMG_20150612_105018

על המכסה של כל קופסה הוספנו את שם הנמען במדבקות הדגלונים הנהדרות של יעל יניב, שמוסיפות שמחה לכל מתנה:

IMG_20150612_112448

למרות ההתלהבות הרבה מהתוצר, של יעלה ובמיוחד שלי, התגובות למתנה הצליחו להפתיע אותי. מילא ההורים, שפירגנו, החמיאו וביקשו מתכונים, אבל הילדים…הילדים פשוט ניגשנו לעבודה, ובתוך דקות כל המתחם בו התארחנו התמלא בילדים משחקים ובחופי בצק משגעים. בנים:

IMG_20150612_162713

בנות:

IMG_20150612_163307

רעיונות מקוריים ועיצובים נהדרים:

IMG_20150612_163850

ממש בכל הגילאים:

IMG_20150612_164525

בקיצור- מתנה מנצחת לכל אירוע קיצי- יומולדת, סוף שנה, חופשה…כל אירוע בו רוצים לשמח ילדים ולהראות המון אהבה. ורגע לפני המתכונים, יעלה התעקשה שאצלם כל ערכה וערכה כדי להראות את השילובים שהיא יצרה בכל ערכה, עם התאמה מושלמת (מבחינתה) בין הצדף הגדול לצדף הקטן ולחיה. הבטחתי לה ליצור קולאז' של ערכות נבחרות, אז אני מקיימת הבטחה:

סופש קצה

ועכשיו, למתכונים:

מתכון לבצק חול

המרכיבים:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס חול ים נקי
  • 1/4 כוס מלח
  • 1 כף קרם טרטר
  • 1 כף שמן צמחי
  • 3/4 כוס של מים רותחים
  • לא חובה- נצנצים בצבע זהב. בעיני מוסיף המון
  • במתכון המקורי מופיעה גם 1 כף של גליצרין. לא הוספנו, כי אין לנו, אבל אם יש ברשותכן- שווה לנסות

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים היטב. מוסיפים את השמן ולאחר מכן את המים, לאט לאט. מתחילים לערבב בכף (במתכון ממליצים על כף עץ, אנחנו השתמשנו בסתם כף מתכת) וכשקצת מתקרר עוברים ללוש עם הידיים. מעבירים לנייר אפייה על השיש ולשים היטב לגוש. כשמתקרר היטב- מוכן למשחק.

מתכון לבצק משחק ללא בישול

המתכון המועדף עלינו הוא עדיין המתכון שכולל בישול, עליו המלצתי כבר מספר פעמים. הבצק שנוצר יותר רך, יותר נעים ומחזיק מעמד לה-מ-ו-ן זמן. אבל כשנדרשת כמות גדולה במהירות גדולה- זה המתכון המנצח בעיני.

המרכיבים:

  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס מלח
  • 2 כפות קרם טרטר
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 1 כוסות (כלומר כוס וחצי) מים רותחים
  • צבע מאכל (אני השתמשתי באבקה)
  • לא חבוה- נצנצים

תהליך ההכנה זהה- מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים את השמן ואת המים, מערבבים מעט בכף, מצננים על השיש ולשים היטב.

14 מחשבות על “חול וכחול

    1. מודה שאני לא זוכרת ספציפית בבצק המצולם באיזה צבע השתמשתי. היום משתמשת בעיקר בצבעי מאכל נוזליים של פעם. יש סיכוי סביר שבתקופה בה הפוסט הזה נכתב השתמשתי בצבעי ג'ל או אבקה, שנותנים צבע יותר חזק אבל גם יותר מלכלכים בתהליך ההכנה (בעיקר את הידיים. זה יורד, אבל דורש לא מעט שטיפות)

      אהבתי

תגובה מביאה אהבה! מחשבות, רעיונות, תמונות, בקשות ושאלות יתקבלו בשמחה רבה